Antero Viljanen: Tuhatkasvoinen mies (1956)






 Tässä pitkästä aikaa tekstiä: Antero Viljasen poikaromaani Tuhatkasvoinen mies (Karisto 1956) on ollut tiedossani pitkään, ja minulla on ollut siitä yllä olevat kuvat vuosien ajan, mutta vasta aiemmin tällä viikolla löysin ne koneelta. En enää muista kunnolla, mistä kirjassa on kyse, mutta ilmeisesti otsikon "tuhatkasvoinen mies" hämää päähenkilöinä olevia poikia myös pukeutumalla cowboyksi. Kirjassa ollaan kannen perusteella sirkusmaisemissa, mikä selittää myös jatkuvan puvunvaihdon. Kohtauksessa pojat keskustelevat toisen näkemästä lännenelokuvasta ja myös jostain lännenkirjasta, mutta sen nimeä ei ilmoiteta, kun kuvaan astuu ehta cow-boy. Valitettavasti kuvat eivät ole kokonaiset. 

Antero Viljanen oli sekatyömies, joka kirjoitti kolme romaania sekä joukon kuunnelmia. Lisäksi hän kirjoitti tv- ja elokuvakäsikirjoituksia, joista viimeiset syntyivät Visa Mäkisen Pekka Puupää -elokuviin! Tässä hänestä Wikipedia-sivu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Antero Viljanen: Tuhatkasvoinen mies (1956)

 Tässä pitkästä aikaa tekstiä: Antero Viljasen poikaromaani Tuhatkasvoinen mies (Karisto 1956) on ollut tiedossani pitkään, ja minulla on o...